Oppskrift på Sviskegrøt med fløtemelk
7

Sviskegrøt med fløtemelk

(30)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

God, tradisjonell sviskegrøt med fløtemelk. For mange er den julekveldsdesserten. Sviskegrøt er veldig enkelt å lage, og passer perfekt etter en kraftig middag.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

200 gramsvisker
8 desilitervann
1 desilitersukker
2 ½ spiseskjepotetmel
1 desiliterkaldt vann

Fløtemelk

2 ½ desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 desiliterTINE Kremfløte

Slik gjør du det

  1. Legg sviskene i bløt i kaldt vann, gjerne natten over, eller i 2-3 timer.
  2. Kok sviskene i vannet sammen med sukkeret i20-30 minutter. Når sviskene er møre, trekker du kjelen av platen.
  3. Rør sammen potetmel og kaldt vann til potetmelsjevning. Hell jevningen i kjelen i en tynn stråle mens du rører. Sett kjelen over platen, og la det koke opp igjen. Avkjøl.
  4. Fløtemelk

  5. Bland melk og kremfløte. Server sviskegrøten med fløtemelk til.

    Tips:

    I stedet for fløtemelk, kan du heller bruke matfløte eller Piano Vaniljesaus som også smaker kjempegodt til en sviskegrøt!

Tips:

Husk at sviskene må legges i bløt i kaldt vann, gjerne natten over, eller i et par timer

Kommentarer

Produkter i oppskriften