Oppskrift på Sviskegrøt med fløtemelk

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Sviskegrøt med fløtemelk

God, tradisjonell sviskegrøt med fløtemelk. For mange er den julekveldsdesserten. Sviskegrøt er veldig enkelt å lage, og passer perfekt etter en kraftig middag.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Husk at sviskene må legges i bløt i kaldt vann, gjerne natten over, eller i et par timer

Slik gjør du

  1. Legg sviskene i bløt i kaldt vann, gjerne natten over, eller i 2-3 timer.

  2. Kok sviskene i vannet sammen med sukkeret i20-30 minutter. Når sviskene er møre, trekker du kjelen av platen.

  3. Rør sammen potetmel og kaldt vann til potetmelsjevning. Hell jevningen i kjelen i en tynn stråle mens du rører. Sett kjelen over platen, og la det koke opp igjen. Avkjøl.

Fløtemelk

  1. Bland melk og kremfløte. Server sviskegrøten med fløtemelk til.

    I stedet for fløtemelk, kan du heller bruke matfløte eller Piano Vaniljesaus som også smaker kjempegodt til en sviskegrøt!