Oppskrift på Rødgrøt med melk

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Rødgrøt med melk

En sunnere variant av den klassiske desserten der fløte er byttet ut med melk. Med bær vendt inn i rødgrøten blir dette ekstra godt.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Du kan også lage rødgrøt med ferske bær. Bruk bær som rips, solbær, jordbær og bringebær.

Slik gjør du

  1. Kok bær med vann i ca. 10 minutter. Sil av saften.

  2. Kok opp saften med sukker, rør til oppløst og ta av varmen. Rør ut potetmel i en skvett vann og tilsett i en tynn stråle under omrøring. Hold blandingen rett under kokepunktet til den har tyknet. Den må ikke koke.

  3. Dekk med plast og sett i kjøleskapet til kald. Tin bær og vend inn i grøten. Server med melk.

    Vaniljesaus er også veldig godt til rødgrøten.