Oppskrift på Rødgrøt med melk
0

Rødgrøt med melk

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En sunnere variant av den klassiske desserten der fløte er byttet ut med melk. Med bær vendt inn i rødgrøten blir dette ekstra godt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

200 gramskogsbærblanding, tint
3 desilitervann
2 desilitersukker
2 spiseskjepotetmel

Til servering

200 gramskogsbærblanding, tint
4 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Slik gjør du det

  1. Kok bær med vann i ca. 10 minutter. Sil av saften.
  2. Kok opp saften med sukker, rør til oppløst og ta av varmen. Rør ut potetmel i en skvett vann og tilsett i en tynn stråle under omrøring. Hold blandingen rett under kokepunktet til den har tyknet. Den må ikke koke.
  3. Dekk med plast og sett i kjøleskapet til kald. Tin bær og vend inn i grøten. Server med melk.

    Tips:

    Vaniljesaus er også veldig godt til rødgrøten.

Tips:

Du kan også lage rødgrøt med ferske bær. Bruk bær som rips, solbær, jordbær og bringebær.

Kommentarer

Produkter i oppskriften