Oppskrift på Eplesufflé

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Eplesufflé

Sufflé kan være et risikoprosjekt, men velger du denne oppskriften, er du nesten garantert å lykkes.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Suffléform
TIPS!: Husk at gjestene skal vente på suffléen, og ikke suffléen på gjestene.

Slik gjør du

  1. Til denne oppskriften trenger du en suffléform på ca 1 liter. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. Smelt smør, og pensle formen med smør.

  3. Skrell eplene og ta ut kjernehus. Skjær resten i biter.

  4. Legg eplene i den smurte suffléformen, og dryss over kanel og sukker.

  5. Skill eggene. Bland vaniljekrem, eggeplommer og maizena. Stivpisk eggehvitene, og vend dem inn i blandingen. Hell røren over eplene i suffléformen.

  6. Stek suffléen i ca. 50 minutter. Server straks, gjerne med litt pisket krem til.