Oppskrift på bakt banan med melkesjokolade og vaniljekesam, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Bakt banan med melkesjokolade og vaniljekesam

Enten du er på tur eller hjemme er bakte bananer et enkelt og godt alternativ til dessert. Kan lages på bålet, grillen eller i ovnen.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Disse kan også lages på grill eller bål. Pakk dem inn i et ekstra lag med folie om du skal legge dem i glørne på bålet.

Slik gjør du

  1. Skjær et snitt i skallet og litt ned i bananen, på langsiden.

  2. Legg bananer på ark med aluminiumsfolie. Knekk sjokoladen i biter og fordel i snittene i bananene. Legg dem godt ned i bananen og fold folien godt over bananen.

  3. Legg bananer på bålet i 2-5 minutter, eller stek i ovnen i ca. 15 minutter på 200 °C. Brett folien til side og spis ut av skallet med vaniljekesam og mandelflak.

    Du kan ta de bakte bananene ut av skallet og server med is og pisket krem for en litt mer fancy variant.