Oppskrift på Surmelksfromasj

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Surmelksfromasj

Her er oppskrift på en frisk og litt syrlig, tradisjonell fromasjdessert laget med Cultura. Sammen med den friske og sommerlige appelsinsausen smaker den nydelig.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

  • Du trenger:

    Randform
TIPS!: Et godt tips er å skylle randformen med kaldt vann før du heller i blandingen. Da er det lettere å hvelve ut fromasjen.

Slik gjør du

  1. Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 7 minutter. Pisk melk med sukker til det er oppløst. Riv sitronskallet. Tilsett sitronsaft og revet sitronskall.

  2. Pisk fløte til krem.

  3. Kryst vannet ut av gelatinplatene, legg dem tilbake i bollen. Slå over det kokende vannet. Rør gelatinblandingen inn i surmelken. Rør en gang i blant til blandingen begynner å stivne litt. Rør til slutt inn den vispede kremen.

  4. Hell fromasjen i en randform, glassbolle eller porsjonsformer og la fromasjen stivne.

  5. Kok opp vann, det gule av appelsinskallet, saft av appelsiner og sitron og sukker. Sil blandingen og hell den tilbake i kjelen.

  6. Kok opp igjen. Tilsett potetmelsjevning i tynn stråle, så mye at sausen blir passe tykk.

  7. Ha litt grovt revet appelsinskall sammen med litt vann i en kjele. Kok opp før du rører inn litt sukker slik at det smelter og appelsinskallet blir lett karamellisert.

  8. Server appelsinsausen til surmelksfromasjen og hell gjerne litt over rett før servering.