Oppskrift på Skjørostmousse , foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Skjørostmousse

Nydelig mousse med skjørost og friske bringebær. Desserten bør stå kjølig i minst fire timer før servering.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Server moussen sammen med litt bringebærsaus. Rør sammen 2 dl bringebær med 1-2 ss sukker til sukkeret løses opp. Kan siles gjennom en sil.

Slik gjør du

  1. Rør sammen eggeplomme, sukker og rømme, til det så vidt begynner å tykne.

  2. Legg gelatin i bløt. Klem saften ut av sitron og appelsin, og varm opp i en kjele. Smelt gelatinen deretter i den varme sitrussaften. Vend dette inn i eggemassen.

  3. Bland sammen pisket krem og skjørost. Vend skjørostkremen inn i eggemassen, og fyll i glass eller kopper.

  4. Dytt bringebær litt ned i moussen, og la den stå i kjøleskapet i minst 4 timer.