Sjokolademousse med appelsin

Sjokolademousse med appelsin

45
266
Enkel15 min
Hvem kan vel motstå hjemmelaget sjokolademousse? Med appelsin smaker moussen ekstra godt.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sjokolademousse

  • 150 g
    kokesjokolade
  • 2 stk
    egg
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • 4 ss
    finrevet appelsinskall
  • 3 dl

Pynt

  • 2 ss
    revet sjokolade

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha sjokolade i en bolle og sett over et vannbad.(en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen. Skill eggeplommer fra eggehvitene. Rør inn eggeplommer, vaniljesukker og appelsinskall i den smeltede sjokoladen. Ta bollen ut av vannbadet og visp kraftig mens sjokoladen avkjøles i 1-2 minutter.

  2. 2

    Visp kremfløte til luftig krem og bland den med sjokoladekremen. Visp eggehviter stive og bland forsiktig inn i sjokolademoussen.

Pynt

  1. 3

    Fordel moussen i porsjonsglass og la den stå i kjøleskapet i minst 1 - 2 timer før servering. Pynt med revet mørk sjokolade.

    Tips

    Pynt gjerne med revet appelsinskall.

Tips

For å få en vakker sjokoladesløyfe på toppen, kan du bruke potetskreller, ostehøvel eller rivjern på en plate med kald sjokolade. 

Del denne oppskriften: