Oppskrift på Sitronmousse med kumkvatkompott
0

Sitronmousse med kumkvatkompott

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på en deilig sitronmousse som passer ypperlig som dessert i julen eller ellers i året. Kumvat er små sitrusfrukter som er fine til kompott som passer til en frisk mousse. Den har syrlig smak og er fin å pynte med.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Sitronmousse

1 plategelatin
2 stkeggehviter
2 stkeggeplommer
¾ desilitersukker
1 ½ desiliterTINE Kremfløte
½ stksitroner (saften av)
2 spiseskjepresset sitronsaft

Kumkvats

4 stkkumkvat (fås i velassorterte matbutikker)
½ stksitroner (saften av)
2 desiliterpresset appelsiner (saften av)
2 spiseskjesukker
1 teskjepotetmel

Slik gjør du det

    Sitronmousse

  1. Legg gelatinplaten til bløt i kaldt vann. Visp eggehvitene stive. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Visp fløten til krem.
  2. Bland sitronskallet i eggedosisen. Klem vannet av gelatinplaten og løs den opp sammen med sitronsaften ved lav varme. Rør det forsiktig inn i eggedosisen, deretter den vispede kremen og til sist eggehvitene. Rør lett slik at moussen blir glatt og luftig.
  3. Fordel moussen i porsjonsglass, og sett dem kjølig i minst en time.
  4. Kumkvats

  5. Skjær kumkvat i tynne skiver, og legg dem i en kjele sammen med sitron- og appelsinsaft og sukker. Kok det opp og la det trekke i ca 5 minutter. Visp i potetmel som er rørt ut i litt kaldt vann, og kok opp slik at sausen tykner. Avkjøl.
  6. Server sitronmoussen kald med kumkvatkompotten oppå.

Tips:

#1: Vask alltid sitrusfrukter i lunkent vann, før du bruker skallet.

#2: Kumkvat (fra kinesisk dialekt 'gullsitrusfrukt') liten, appelsinlignende sitrusfrukt, Fortunella japonica

Kommentarer

Produkter i oppskriften