Sitronmousse med kumkvatkompott

Sitronmousse med kumkvatkompott

0
14
Enkel60 min
Oppskrift på en deilig sitronmousse som passer ypperlig som dessert i julen eller ellers i året. Kumvat er små sitrusfrukter som er fine til kompott som passer til en frisk mousse. Den har syrlig smak og er fin å pynte med.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sitronmousse

  • 1 plate
    gelatin
  • 2 stk
    eggehviter
  • 2 stk
    eggeplommer
  • ¾ dl
    sukker
  • 1 ½ dl
  • 1 stk
    sitron (skallet av)
  • 2 ss
    presset sitronsaft

Kumkvats

  • 4 stk
    kumkvat (fås i velassorterte matbutikker)
  • ½ stk
    sitron (saften av)
  • 2 dl
    presset appelsiner (saften av)
  • 2 ss
    sukker
  • 1 ts
    potetmel

Slik gjør du det

  1. 1

    Legg gelatinplaten til bløt i kaldt vann. Visp eggehvitene stive. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Visp fløten til krem.

  2. 2

    Bland sitronskallet i eggedosisen. Klem vannet av gelatinplaten og løs den opp sammen med sitronsaften ved lav varme. Rør det forsiktig inn i eggedosisen, deretter den vispede kremen og til sist eggehvitene. Rør lett slik at moussen blir glatt og luftig.

  3. 3

    Fordel moussen i porsjonsglass, og sett dem kjølig i minst en time.

Kumkvats

  1. 4

    Skjær kumkvat i tynne skiver, og legg dem i en kjele sammen med sitron- og appelsinsaft og sukker. Kok det opp og la det trekke i ca 5 minutter. Visp i potetmel som er rørt ut i litt kaldt vann, og kok opp slik at sausen tykner. Avkjøl.

  2. 5

    Server sitronmoussen kald med kumkvatkompotten oppå.

Tips

Vask alltid sitrusfrukter i lunkent vann, før du bruker skallet. Kumkvat (fra kinesisk dialekt 'gullsitrusfrukt') liten, appelsinlignende sitrusfrukt, Fortunella japonica.

Del denne oppskriften: