Oppskrift på Sherryfromasj

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Sherryfromasj

Her har du oppskriften på luftig og fin fromasj med deilig smak av sherry. Server den på et fat eller i porsjonsglass, og pynt med vispet krem, bringebær og mynteblader eller sitronmelisse. Husk at sherryfromasjen må stå kjølig i et par timer, eller over natten, for å stivne.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Hvis du skyller formen med kaldt vann før du har i fromasjen, er det lettere å hvelve den ut.

Slik gjør du

  1. Til denne oppskriften trenger du en form som rommer ca 1 liter, gjerne randform.

  2. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca 5 minutter. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett sherry.

  3. Klem ut vannet av gelatinen. Sett på en kjele med vann. Løs opp gelatinen i det kokende vannet. Avkjøl litt og bland gelatinoppløsningen i eggeblandingen.

  4. Visp fløten til luftig krem og bland den i eggedosisen. Hell fromasjen i en form eller eventuelt i porsjonsglass. La den stivne i kjøleskapet.

  5. Dypp formen litt i varmt vann og hvelv fromasjen på et fat. Pynt med vispet krem, bringebær og mynteblader eller sitronmelisse.