Oppskrift på Moccamousse
0

Moccamousse

(36)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kremet og herlig hjemmelaget sjokolademousse med karamell i bunnen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Porsjonskåler

Ingredienser

Karamell

2 desiliterbrunt sukker
2 desiliterTINE Kremfløte
1 spiseskjeTINE Meierismør
2 teskjekakao

Sjokolademousse

150 grammelkesjokolade
2 desiliterTINE Kremfløte
2 stkeggeplommer

Pynt

30 grammandelflak

Slik gjør du det

    Karamell

  1. Ha ingrediensene til karamellen i en kjele. Kok forsiktig i ca. 30 minutter. Hell noen cm i porsjonsglass eller skåler. La det avkjøles ca. 2 timer i kjøleskapet.
  2. Sjokolademousse

  3. Smelt sjokoladen i vannbad eller mikroovnen. Pisk fløten til krem. Knus eggeplommene og rør dem forsiktig inn i kremen.

    Tips:

    Når du skal smelte sjokolade i mikrobølgeovn er det viktig at du bruker lav effekt. Smelt i omganger av 25-30 sekunder og rør mellom hver gang helt til sjokoladen har stivnet.
  4. Rør tilslutt i sjokoladen. La det avkjøles i kjøleskapet i ca. 1 time før den fordeles over karamellen i glassene.
  5. Pynt

  6. Rist mandlene gylne i tørr stekepanne på middels varme. Strø mandlene over de ferdig porsjonerte dessertene rett før servering.

Tips:

Husk å beregne noen timer for desserten å stivne før du skal servere den. Du kan fint også lage den 1-2 dager i forveien.

Kommentarer

Produkter i oppskriften