Oppskrift på Moccamousse

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Moccamousse

Kremet og herlig hjemmelaget sjokolademousse med karamell i bunnen.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Porsjonskåler
TIPS!: Husk å beregne noen timer for desserten å stivne før du skal servere den. Du kan fint også lage den 1-2 dager i forveien.

Slik gjør du

Karamell

  1. Ha ingrediensene til karamellen i en kjele. Kok forsiktig i ca. 30 minutter. Hell noen cm i porsjonsglass eller skåler. La det avkjøles ca. 2 timer i kjøleskapet.

Sjokolademousse

  1. Smelt sjokoladen i vannbad eller mikroovnen. Pisk fløten til krem. Knus eggeplommene og rør dem forsiktig inn i kremen.

    Når du skal smelte sjokolade i mikrobølgeovn er det viktig at du bruker lav effekt. Smelt i omganger av 25-30 sekunder og rør mellom hver gang helt til sjokoladen har stivnet.

  2. Rør tilslutt i sjokoladen. La det avkjøles i kjøleskapet i ca. 1 time før den fordeles over karamellen i glassene.

Pynt

  1. Rist mandlene gylne i tørr stekepanne på middels varme. Strø mandlene over de ferdig porsjonerte dessertene rett før servering.