Laktosefri riskrem og rød saus

Laktosefri riskrem og rød saus

5
20
Enkel30 min
Oppskrift på en laktosefri riskrem, slik at laktoseintolerante også kan nyte denne gode tradisjonelle juledesserten.

Ingredienser

Antall porsjoner

Riskrem

Pynt

  • 100 g
    hakkede mandler uten skall (kan sløyfes)

Rød saus

Eller lag din egen rød saus

  • 3 dl
    rød saft
  • 3 dl
    vann
  • 1 ss
    potetmel

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok risengryn i vann i ca. 10 minutter til vannet er kokt inn. Spe med melk og tilsett salt og kok videre ved svak varme til grøten er passe tykk. Rør i grøten av og til mens den koker.

  2. 2

    Visp fløte med sukker og vaniljesukker til en luftig krem. Bland i risgrøten og smak til.

Pynt

  1. 3

    Hell riskremen i en dessertbolle eller legg i porsjonsglass, og sett den kjølig til servering. Dryss over litt hakkede mandler ved servering.

Rød saus

  1. 4

    Bland saft, vann og potetmel og smak til med saft til du får den så søt som du ønsker. Kok opp under omrøring. Ta sausen av varmen og avkjøl.

  2. 5

    Server den røde sausen kald i en mugge ved siden av riskremen.

Tips

For de som liker smak av mandler i riskremen, kan noen mandeldråper røres inn, eller tilsett hakkede mandler.

Del denne oppskriften: