Oppskrift på gløggsjokolademousse med krydderristede pekannøtter
0

Gløggsjokolademousse med krydderristede pekannøtter

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Gløggsmaken harmonerer godt med sjokolade, og smaken av krydder og nøtter kommer tydelig fram i denne deilige sjokolademoussen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Mousse

4 desiliterTINE Kremfløte
1 desilitergløgg
125 grammelkesjokolade

Ristede nøtter

50 grampekannøtter
2 spiseskjemelis
1 teskjeTINE Meierismør
¼ teskjekardemomme
¼ teskjekanel
¼ teskjeingefær

Slik gjør du det

    Mousse

  1. Kok opp 1 desiliter av fløten og gløggen. Ta kjelen av varmen.
  2. Bryt sjokoladen i biter og la det smelte i blandingen. Avkjøl, gjerne i kjøleskap.
  3. Visp resten av fløten til lett krem, og bland den med gløgg- og sjokoladefløten. Fortsett å vispe til kremen blir lett og luftig.
  4. Ristede nøtter

  5. Rist nøtter i tørr, varm panne og tilsett melis. La det smelte slik at det får fin farge. Bland i smør, kardemomme, kanel og ingefær og hell dette på bakepapir. Hakk det grovt når nøttene er avkjølt.
  6. Fordel moussen i porsjonsglass eller kopper, og dryss ristede nøtter på toppen.

Tips:

Husk at moussen må stå kjølig noen timer etter at den er ferdig laget. Desserten kan med fordel lages dagen før servering.

Kommentarer

Produkter i oppskriften