Oppskrift på gløggsjokolademousse med krydderristede pekannøtter, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Gløggsjokolademousse med krydderristede pekannøtter

Gløggsmaken harmonerer godt med sjokolade, og smaken av krydder og nøtter kommer tydelig fram i denne deilige sjokolademoussen.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Husk at moussen må stå kjølig noen timer etter at den er ferdig laget. Desserten kan med fordel lages dagen før servering.

Slik gjør du

Mousse

  1. Kok opp 1 desiliter av fløten og gløggen. Ta kjelen av varmen.

  2. Bryt sjokoladen i biter og la det smelte i blandingen. Avkjøl, gjerne i kjøleskap.

  3. Visp resten av fløten til lett krem, og bland den med gløgg- og sjokoladefløten. Fortsett å vispe til kremen blir lett og luftig.

Ristede nøtter

  1. Rist nøtter i tørr, varm panne og tilsett melis. La det smelte slik at det får fin farge. Bland i smør, kardemomme, kanel og ingefær og hell dette på bakepapir. Hakk det grovt når nøttene er avkjølt.

  2. Fordel moussen i porsjonsglass eller kopper, og dryss ristede nøtter på toppen.