Oppskrift på byggrynskrem

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Byggrynskrem

Bruk byggryn i stedet for ris til middagen. Kjempegodt! Hvis du bruker tørre byggryn skal du legge dem til bløt dagen i forveien.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Appelsinbåter er også veldig godt til byggrynskrem.

Slik gjør du

Byggrynskrem

  1. Legg gryn i bløt i vann kvelden i forveien.

  2. Hell av bløtevannet og kok grynene myke i nytt vann i en kjele i ca. 1 time.

    Et godt husmorstips fra gamle dager: Bløtevannet du siler fra er supert å bruke som deigvæske i gjærbaksten.Den kan også gjerne fryses ned dersom du ønsker det.

  3. Sil grynene godt av og avkjøl dem. Visp fløten med sukker og vaniljesukker til du får en luftig krem. Bland så grynene lett inn i kremen.

Rød saus

  1. Mens grynene koker, lager du rød saus, eller du kan bruke Piano Bringebærsaus: Kok opp vann og tilsett sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp og du får en sukkerlake. Tilsett sukkerlaken i en food prosessor sammen med bær og kjør det hele sammen. Sil sausen før du serverer den, så slipper du å få steiner i sausen.

  2. Server byggrynskremen med rød saus.