Oppskrift på byggrynskrem
6

Byggrynskrem

(21)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Bruk byggryn i stedet for ris til middagen. Kjempegodt! Hvis du bruker tørre byggryn skal du legge dem til bløt dagen i forveien.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Byggrynskrem

1 desiliterbyggryn
3 desiliterTINE Kremfløte
2 teskjesukker
1 teskjevaniljesukker

Ferdiglaget rød saus

½ literPiano Bringebærsaus

Eller lag din egen rød saus

1 desilitervann
1 desilitersukker
300 gramfrosne eller ferske bringebær

Slik gjør du det

    Byggrynskrem

  1. Legg gryn i bløt i vann kvelden i forveien.
  2. Hell av bløtevannet og kok grynene myke i nytt vann i en kjele i ca. 1 time.

    Tips:

    Et godt husmorstips fra gamle dager: Bløtevannet du siler fra er supert å bruke som deigvæske i gjærbaksten.Den kan også gjerne fryses ned dersom du ønsker det.
  3. Sil grynene godt av og avkjøl dem. Visp fløten med sukker og vaniljesukker til du får en luftig krem. Bland så grynene lett inn i kremen.
  4. Rød saus

  5. Mens grynene koker, lager du rød saus, eller du kan bruke Piano Bringebærsaus: Kok opp vann og tilsett sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp og du får en sukkerlake. Tilsett sukkerlaken i en food prosessor sammen med bær og kjør det hele sammen. Sil sausen før du serverer den, så slipper du å få steiner i sausen.
  6. Server byggrynskremen med rød saus.

Tips:

Appelsinbåter er også veldig godt til byggrynskrem.

Kommentarer

Produkter i oppskriften