Appelsinkrem

Appelsinkrem

4
42
Enkel15 min
En frisk og enkel dessert med smak av appelsin. Du kan lage den i god tid før middag, for den bør stå i kjøleskapet minst en time før servering.

Ingredienser

Antall porsjoner

Appelsinfileter:

  • 3 stk
    appelsiner

Pynt

  • ½ dl
    sitronmelisseblad

Slik gjør du det

  1. 1

    Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca 10 minutter. Visp appelsinsaft, sukker og eggeplommer i en kjele og varm forsiktig til det tykner. Det må ikke koke.

  2. 2

    Ta gelatinen opp og kryst ut vannet. Smelt den i 3 ss kokende varmt vann. Rør inn likør og bland dette i appelsinkremen. Avkjøl. Visp fløten til krem og bland alt.

  3. 3

    Skrell appelsinene med en skarp kniv og skjær fileter av båtene. Bland appelsinfiletene og krem i glass. Sett desserten minst 1 time i kjøleskapet før den serveres.

  4. 4

    Pynt med litt revet appelsinskall og sitronmelisse ved servering.

Del denne oppskriften: