Oppskrift på Appelsinkrem
2

Appelsinkrem

(25)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En frisk og enkel dessert med smak av appelsin. Du kan lage den i god tid før middag, for den bør stå i kjøleskapet minst en time før servering.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 plategelatin
2 desiliterSunniva® Original Appelsinjuice m/fruktkjøtt
½ desilitersukker
2 stkeggeplommer
2 spiseskjeappelsinlikør
2 desiliterTINE Kremfløte

Appelsinfileter:

3 stkappelsiner

Pynt

½ desilitersitronmelisseblader

Slik gjør du det

  1. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca 10 minutter. Visp appelsinsaft, sukker og eggeplommer i en kjele og varm forsiktig til det tykner. Det må ikke koke.
  2. Ta gelatinen opp og kryst ut vannet. Smelt den i 3 ss kokende varmt vann. Rør inn likør og bland dette i appelsinkremen. Avkjøl. Visp fløten til krem og bland alt.
  3. Skrell appelsinene med en skarp kniv og skjær fileter av båtene. Bland appelsinfiletene og krem i glass. Sett desserten minst 1 time i kjøleskapet før den serveres.
  4. Pynt med litt revet appelsinskall og sitronmelisse ved servering.

Kommentarer

Produkter i oppskriften