Oppskrift på Vaniljeruter

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Vaniljeruter

Saftig og lekker gjærbakst med vaniljefyll som smaker kjempegodt. Du baker de ut i en langpanne og serverer i passe store ruter. Enkelt og praktisk.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

  • Steketid:

TIPS!: Ved all gjærbakst er det viktig å bruke minste mengde mel. Det er lettere å justere deigen til passe konsistens med mer mel om den er for løs, enn det motsatte.

Slik gjør du

  1. Du trenger en langpanne, 30x40 cm. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut i den kalde melken. Tilsett sukker, egg, smør og det meste av melet. Arbeid til en smidig deig. Bruk alt melet hvis det er nødvendig. La deigen hvile ca. 15 minutter.

  3. Kjevle halvparten av deigen til 30 x 40 cm rektangel. Legg den i langpannen som er kledd med bakepapir. Smør på vaniljekremen.

  4. Kjevle ut resten av deigen. Smør på fyllet. Rull sammen fra langsiden. Skjær i 24 biter som du legger i rader på deigen som er dekket med vaniljekrem.

  5. La det heve 1 time. Pensle med egg og stek litt ned i ovnen ca. 25 minutter. Avkjøl.

  6. Bland melis og vann til glasur og smør over. Skjær opp i passe store ruter og server.