Oppskrift på skillingsboller fra Bakeriet i Lom
4

Skillingsboller fra Bakeriet i Lom

(61)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hvert år selges tusenvis av boller over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du ca 20 skillingsboller. God fornøyelse!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Skillingsboller fra Bakeriet i Lom

75 gramTINE Meierismør, mykt
5 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 stkegg
50 gramfersk gjær (1 pk)
150 gramsukker
1 kilogramhvetemel (ca)
1 teskjekardemomme
1 teskjesalt
75 gramTINE Meierismør, mykt
½ desilitersukker
2 spiseskjekanel
100 gramrosiner

Til pensling

1 stkegg

Slik gjør du det

    Sett deigen

  1. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm, ca 37°C. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av deigvæsken og rør slik at gjæren løses opp. Elt inn de øvrige ingrediensene, men ikke ta i alt melet på en gang. Elt inn litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig.
  2. Forheving

  3. La bolledeigen heve på et lunt sted i ca 40 minutter.
  4. Utbaking

  5. Når deigen har hevet tar du den på et bakebord med mel på. Kjevle et rektangel, ca 20 x 50 cm. Rør sammen mykt smør, sukker og kanel i en bolle og smør det utover deigen. Dryss på rosiner.
  6. Rull sammen til en tykk pølse, fra langsiden. Skjær i passe tykke biter, ca 20 stykker. Legg bollene på et stekebrett tildekket med bakepapir.
  7. Etterheving

  8. Etterhev bollene under plast eller et rent kjøkkenhåndkle. La dem heve til dobbel størrelse.
  9. Sett på stekeovnen på 225°C.
  10. Pensle med sammenvispet egg. Stek bollene midt i stekeovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:

1. For å få det beste resultatet på baksten, er det viktig at alle ingrediensene har cirka samme temperatur. Husk derfor å ta ut egget en liten stund før slik at det rekker å romtemperere seg!

2. Den aller luftigste gjærbaksten får du ved å la deigen eltes lenge (gjerne minst 15 minutter) i en elte- eller kjøkkenmaskin!

Kommentarer

Produkter i oppskriften