Skillingsboller fra Bakeriet i Lom

Skillingsboller fra Bakeriet i Lom

11
202
Enkel120 min
Hvert år selges tusenvis av boller over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du ca 20 skillingsboller. God fornøyelse!

Ingredienser

Antall porsjoner

Skillingsboller fra Bakeriet i Lom

Fyll til skillingsboller

Til pensling

  • 1 stk
    egg

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm, ca 37°C. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av deigvæsken og rør slik at gjæren løses opp. Elt inn de øvrige ingrediensene, men ikke ta i alt melet på en gang. Elt inn litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig.

Forheving

  1. 2

    La bolledeigen heve på et lunt sted i ca 40 minutter.

Utbaking

  1. 3

    Når deigen har hevet tar du den på et bakebord med mel på. Kjevle et rektangel, ca 20 x 50 cm. Rør sammen mykt smør, sukker og kanel i en bolle og smør det utover deigen. Dryss på rosiner.

  2. 4

    Rull sammen til en tykk pølse, fra langsiden. Skjær i passe tykke biter, ca 20 stykker. Legg bollene på et stekebrett tildekket med bakepapir.

Etterheving

  1. 5

    Etterhev bollene under plast eller et rent kjøkkenhåndkle. La dem heve til dobbel størrelse.

  2. 6

    Sett på stekeovnen på 225°C.

  3. 7

    Pensle med sammenvispet egg. Stek bollene midt i stekeovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.

Tips

1. For å få det beste resultatet på baksten, er det viktig at alle ingrediensene har cirka samme temperatur. Husk derfor å ta ut egget en liten stund før slik at det rekker å romtemperere seg!2. Den aller luftigste gjærbaksten får du ved å la deigen eltes lenge (gjerne minst 15 minutter) i en elte- eller kjøkkenmaskin!

Del denne oppskriften: