Oppskrift på skillingsboller fra Bakeriet i Lom

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Skillingsboller fra Bakeriet i Lom

Hvert år selges tusenvis av boller over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du ca 20 skillingsboller. God fornøyelse!

 • Vanskelig:

  Enkel
 • Tid:

TIPS!: 1. For å få det beste resultatet på baksten, er det viktig at alle ingrediensene har cirka samme temperatur. Husk derfor å ta ut egget en liten stund før slik at det rekker å romtemperere seg!

Slik gjør du

Sett deigen

 1. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm, ca 37°C. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av deigvæsken og rør slik at gjæren løses opp. Elt inn de øvrige ingrediensene, men ikke ta i alt melet på en gang. Elt inn litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig.

Forheving

 1. La bolledeigen heve på et lunt sted i ca 40 minutter.

Utbaking

 1. Når deigen har hevet tar du den på et bakebord med mel på. Kjevle et rektangel, ca 20 x 50 cm. Rør sammen mykt smør, sukker og kanel i en bolle og smør det utover deigen. Dryss på rosiner.

 2. Rull sammen til en tykk pølse, fra langsiden. Skjær i passe tykke biter, ca 20 stykker. Legg bollene på et stekebrett tildekket med bakepapir.

Etterheving

 1. Etterhev bollene under plast eller et rent kjøkkenhåndkle. La dem heve til dobbel størrelse.

 2. Sett på stekeovnen på 225°C.

 3. Pensle med sammenvispet egg. Stek bollene midt i stekeovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.