Oppskrift på Kremmerhus med bær og kesam

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Kremmerhus med bær og kesam

Kremmerhus, eller cones, er en morsom måte å servere boller eller rundstykker på. Disse fylles med bær og limekesam

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

  • Du trenger:

    Tykt papir til kremmerhusene, aluminiumsfolie og bakepapir
TIPS!: Det er viktig å lage kremmerhusformene vide nok slik at det blir plass til fyll. 

Slik gjør du

  1. Elt sammen helmelk, gjær, hvetemel, sammalt hvetemel, sukker og kardemomme. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok og elt i ca. 10 minutter. Tilsett romtemperert smør mens maskinen går og elt til deigen er smidig og blank.

  2. Dekk bakebollen med plast og la heve i 1 time.

  3. Sett ovnen på 225 °C. Del deigen i emner og trill i pølser. Form kremmerhus av tykt papir og kle med aluminiumsfolie. Surr deigen rundt så det former et kremmerhus. Legg med skjøten ned på et stekebrett dekket med bakepapir.

  4. Pensle med sammenpisket egg og stek i ovnen 12-15 minutter. Avkjøl på rist og løsne folieformen fra kremmerhuset.

  5. Skjær jordbær i skiver og vend med bringebær. Riv over litt limeskall. Fyll i kremmerhusene og topp med limekesam.

    Kremmerhusene kan også fylles med tropisk frukt eller pålegg som syltetøy og brunost.