Oppskrift på Kardemommesnurrer
0

Kardemommesnurrer

(35)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Kardemommesnurrer eller boller med krydder i svingene - kjært barn har mange navn. Kardemommeboller smaker alltid godt og egner seg også veldig godt til å fryse ned. Dermed har du noe godt på lur dersom du skulle få overraskende besøk.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Grunndeig søt gjærbakst:

100 gramTINE Meierismør (romtemperatur)
5 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
50 gramgjær
½ teskjesalt
1 desilitersukker
2 teskjemalt kardemomme
1 stkegg
12 desiliterhvetemel (ca.)

Pensling:

1 stkegg

Fyll :

100 gramTINE Meierismør (romtemperatur)
1 desilitersukker
2 teskjemalt kardemomme

Pensling og dryss:

1 stkegg
4 spiseskjeperlesukker

Slik gjør du det

  1. Denne oppskriften på hjemmelagde kardemommesnurrer gir ca 16 deilige boller.
  2. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen være fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.
  3. Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen lunt til heving dekket med plast ca. 30–40 minutter.
  4. Rør sammen smør, sukker og kardemomme til fyllet. Del deigen i to deler og kjelve hver ut til en leiv, ca. 20 x 45 cm. Smør fyllet utover. Rull sammen og skjær i ca. 2 cm brede biter.
  5. Sett stekeovnen på 250 °C.
  6. Legg bollene med snittflaten ned på stekeplate med bakepapir. Etterhev ca. 30–40 minutter under plast. Pensle med sammenpisket egg og strø på perlesukker. Stek midt i ovnen ca 7 - 8 minutter. Avkjøl kardemommebollene på rist.

Tips:

Ved all gjærbakst er det viktig å bruke minste mengde mel. Det er lettere å justere deigen til passe konsistens med mer mel om den er for løs, enn det motsatte.

Kommentarer

Produkter i oppskriften