Oppskrift på Eple-og kanellengde

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Eple-og kanellengde

Epler og kanel passer sammen som hånd i hanske. Og denne blandingen på en seng av søt gjærbakst, ja, det er det få som kan stå i mot. Og er du først i sving på kjøkkenet, er det lurt å lage dobbel porsjon for å ha noe "på lur" i fryseboksen.

 • Vanskelig:

  Middels
 • Tid:

TIPS!: Istedenfor epleskiver kan du gjerne bruke pærer eller plommer. Servert lett lunet smaker denne kringlen godt med vaniljekesam ved siden av.

Slik gjør du

Søt gjærdeig:

 1. Til denne oppskriften på eplestang skal du starte med å varme melken til fingervarme (37 °C). Smuldre så gjæren i en bakebolle og tilsett litt av melken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melken.

 2. Tilsett salt, sukker og kardemomme og egg. Tilsett smør i klatter. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen til heving dekket med plast ca. 30–40 minutter.

 3. Del deigen i to og kjevle hver ut til rektangel, ca.18x45 cm. Rør sammen smør, kanel, sukker og vaniljesukker.Smør kanelsmøret på deigen. Brett inn langsidene mot midten, men la ca. 3 cm stå åpen i midten. La lengdene heve under plast ca 40 minutter

 4. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate med bakepapir.

 5. Fjern kjernehuset av eplene og skjær den i skiver, som legges i midten på lengdene. Pensle kantene med sammenpisket egg.

 6. Stek eple- og kanellengdene midt i ovnen i ca 15–20 minutter.

 7. Pensle lengdene med appelsinmarmelade når de tas ut av ovnen. Avkjøl på rist.