Oppskrift på Sconeskake med blåbær
0

Sconeskake med blåbær

(29)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

God sconeskake bakt med yoghurt, blåbær og havre.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Stekeplate med bakepapir

Ingredienser

3 desiliterhvetemel
3 desiliterhavregryn
1 spiseskjebakepulver
½ desilitersukker
75 gramTINE Meierismør
3 desiliterTINE Yoghurt Naturell eller TINE Matyoghurt
2 desiliterblåbær

Slik gjør du det

  1. Forvarm stekeovnen til 225 °C. Denne oppskriften gir ca. 16 biter.
  2. Bland mel, havregryn, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Smuldre smøret og rør inn bær og yoghurt. Eller hvis du bruker food processor: ha det tørre i sammen med smøret og la maskinen gå til smøret er finfordelt. Ha i yoghurten og la maskinen gå til det er blandet. Rør inn bærene for hånd.
  3. Klapp deigen ut på en stekeplate dekket med bakepapir, bruk melet hånd. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Skjær kaken i biter mens den ennå er lunken og server.

    Tips:

    Ekstra god blir den servert med en skål lettrømme og flere bær ved siden av.

Tips:

Den smaker også deilig med bringebær.

Kommentarer

Produkter i oppskriften