Oppskrift på Sconeskake med blåbær

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Sconeskake med blåbær

God sconeskake bakt med yoghurt, blåbær og havre.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Stekeplate med bakepapir
TIPS!: Den smaker også deilig med bringebær.

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 225 °C. Denne oppskriften gir ca. 16 biter.

  2. Bland mel, havregryn, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Smuldre smøret og rør inn bær og yoghurt. Eller hvis du bruker food processor: ha det tørre i sammen med smøret og la maskinen gå til smøret er finfordelt. Ha i yoghurten og la maskinen gå til det er blandet. Rør inn bærene for hånd.

  3. Klapp deigen ut på en stekeplate dekket med bakepapir, bruk melet hånd. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Skjær kaken i biter mens den ennå er lunken og server.

    Ekstra god blir den servert med en skål lettrømme og flere bær ved siden av.