Oppskrift på søte kyllingmuffins
5

Søte kyllingmuffins

(70)
  • Utførelse

    Enkel

Muffins eller cupcakes er en favoritt hos både store og små. Disse smakfulle påskekyllingene gjør seg ekstra godt på kakebordet. Gult er kult!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkegg
1 ½ desilitersukker
2 desiliterTINE Yoghurt Naturell
4 desiliterhvetemel
1 teskjebakepulver
2 teskjevaniljesukker
180 gramTINE Meierismør

Kremostglasur

180 gramTINE Meierismør
3 desilitermelis
2 teskjevaniljesukker
200 gramTINE Kremgo’® Naturell
4 dråpergul konditorfarge (cirka)

Pynt

3 desiliterkokosmasse
4 dråpergul konditorfarge (cirka)
1 posenon stop sjokolade

Slik gjør du det

  1. 1. Sett ovnen på 200 °C.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, yoghurt og smeltet smør. Fordel røren i muffinsformer, gjerne plassert i en muffinspanne.

    Tips:

    Du kan fylle muffinsene med vaniljekrem om ønskelig. Fyll muffinsformen halvveis, legg en teskje vaniljekrem og dekk med muffinsrøre.

  3. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
  4. Pisk romtemperert smør med melis, vaniljesukker, kremost og konditorfarge til en luftig glasur. Spre et jevnt lag på hver muffins.
  5. Ha kokosmassen i en plastpose med konditorfarge. Bland godt ved å riste og gni fargen inn i kokosen. Ha over i en dyp tallerken og dypp muffins med glasuren ned i kokosmassen.
  6. Lag nebb og øyne med nonstop.

Tips:

Muffins kan pyntes på mange måter. Bytt gjerne ut gul konditorfarge med andre påskepasteller. Du kan også supplere kyllingsmuffinsene med andre som er pyntet med små påskeegg.

Kommentarer

Produkter i oppskriften