Muffins med spelt

Muffins med spelt

0
12
Enkel35 min
Oppskrift på nydelige matmuffins laget med speltmel. Disse muffinsene passer ypperlig i piknik-kurven, på et buffètbord eller som at fristende alternativ i matpakken. Lag gjerne en dobbel porsjon og frys ned noen som du kan ha på lur til neste gang du får lunsjgjester på besøk.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 250 g
    speltmel
  • 1 ts
    bakepulver
  • 1 ts
    salt
  • 1 ts
    tørket oregano/mynte eller timian
  • 50 g
    grovhakket sorte oliven
  • 1 stk
    egg
  • 3 ss
    olivenolje
  • 1 dl
  • 1 dl
    vann

Pynt

  • 7 stk
    hele sorte oliven

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.

  2. 2

    Start med å måle opp alle de tørre ingrediensene; speltmel, bakepulver, salt og tørket oregano

  3. 3

    Rør sammen egg, grovhakket oliven, olivenolje, yoghurt naturell og vann og bland dette med det tørre.

  4. 4

    Fordel deigen i ca 6-8 muffinsformer, ca ¾ fulle. Pensle gjerne overflaten med litt yoghurt og pynt med 1-2 hele oliven per muffins.

  5. 5

    Stek de gode matmuffinsene midt i ovnen i ca 25 minutter. La dem avkjøle på rist.

Tips

Muffinsene blir ekstra gode for magen din dersom du tilsetter 0,5 dl linfrø i muffinsrøren. Og for å få grove muffins, kan du erstatte halvparten av hvetemelet med sammalt hvete, grov eller annet grovt mel.

Del denne oppskriften: