Oppskrift på Muffins med spelt
0

Muffins med spelt

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på nydelige matmuffins laget med speltmel. Disse muffinsene passer ypperlig i piknik-kurven, på et buffètbord eller som at fristende alternativ i matpakken. Lag gjerne en dobbel porsjon og frys ned noen som du kan ha på lur til neste gang du får lunsjgjester på besøk.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

250 gramspeltmel
1 teskjebakepulver
1 teskjesalt
1 teskjetørket oregano eller timian
50 gramgrovhakket sorte oliven
1 stkegg
3 spiseskjeolivenolje
1 desiliterTINE Yoghurt Naturell
1 desilitervann

Pynt

7 stkhele sorte oliven

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
  2. Start med å måle opp alle de tørre ingrediensene; speltmel, bakepulver, salt og tørket oregano
  3. Rør sammen egg, grovhakket oliven, olivenolje, yoghurt naturell og vann og bland dette med det tørre.
  4. Fordel deigen i ca 6-8 muffinsformer, ca ¾ fulle. Pensle gjerne overflaten med litt yoghurt og pynt med 1-2 hele oliven per muffins.
  5. Stek de gode matmuffinsene midt i ovnen i ca 25 minutter. La dem avkjøle på rist.

Tips:

Muffinsene blir ekstra gode for magen din dersom du tilsetter 0,5 dl linfrø i muffinsrøren. Og for å få grove muffins, kan du erstatte halvparten av hvetemelet med sammalt hvete, grov eller annet grovt mel.

Kommentarer

Produkter i oppskriften