Oppskrift på kokosmuffins med sjokolade, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Kokosmuffins med sjokolade

La deg friste av oppskrift på mektige, mørke og saftige festmuffins med tydelig smak av kokos. Oppskriften passer til 6 store eller 12 små muffinsformer. Muffinsene er perfekte å ta med seg som venninnegave, i barnebursdag eller å overraske familien med på lørdagskvelden.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Muffinsformer
TIPS!: Utvalget av kakepynt, konditorfarger og kakeformer er stort, så du kan velge og vrake i mye morsomt. Med cupcakes er det lov å være overdådig, så her er det bare å pøse på!

Slik gjør du

Muffins

  1. Rør kakao ut i kokende vann.

  2. Visp egget luftig med sukker og rør i yoghurt.

  3. Bland de tørre ingrediensene og rør dem i deigen sammen med kakaovæsken. Tilsett kokosmasse og fyll muffinsformene ¾ fulle med deig.

  4. Stek midt i ovnen ved 175 °C i ca 20 minutter. Avkjøl på rist.

Sjokoladetopping

  1. Smelt smøret, rør i alle de tørre ingrediensene til toppingen. Avkjøl. Rør i kremosten. Sett blandingen kjølig slik at toppingen setter seg litt.

  2. Ha kremen over i en sprøytepose og pynt muffinsene med kremen. Har du ikke sprøytepose, så smør toppingen over muffinsene med en kniv. Dryss over litt kokosmasse før servering.