Oppskrift på kokosmuffins med sjokolade
4

Kokosmuffins med sjokolade

(32)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

La deg friste av oppskrift på mektige, mørke og saftige festmuffins med tydelig smak av kokos. Oppskriften passer til 6 store eller 12 små muffinsformer. Muffinsene er perfekte å ta med seg som venninnegave, i barnebursdag eller å overraske familien med på lørdagskvelden.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Muffinsformer

Ingredienser

Muffins med sjokolade

3 spiseskjekakao
1 desiliterkokende vann
1 stkegg
75 gramsukker
1 ½ desiliterTINE Yoghurt Naturell
125 gramhvetemel
1 teskjebakepulver
50 gramkokosmasse (kan sløyfes)
1 teskjevaniljesukker

Sjokoladetopping

50 gramTINE Meierismør
3 spiseskjekakao
2 teskjevaniljesukker
200 gramTINE Kremgo’® Naturell

Slik gjør du det

    Muffins

  1. Rør kakao ut i kokende vann.
  2. Visp egget luftig med sukker og rør i yoghurt.
  3. Bland de tørre ingrediensene og rør dem i deigen sammen med kakaovæsken. Tilsett kokosmasse og fyll muffinsformene ¾ fulle med deig.
  4. Stek midt i ovnen ved 175 °C i ca 20 minutter. Avkjøl på rist.
  5. Sjokoladetopping

  6. Smelt smøret, rør i alle de tørre ingrediensene til toppingen. Avkjøl. Rør i kremosten. Sett blandingen kjølig slik at toppingen setter seg litt.
  7. Ha kremen over i en sprøytepose og pynt muffinsene med kremen. Har du ikke sprøytepose, så smør toppingen over muffinsene med en kniv. Dryss over litt kokosmasse før servering.

Tips:

Utvalget av kakepynt, konditorfarger og kakeformer er stort, så du kan velge og vrake i mye morsomt. Med cupcakes er det lov å være overdådig, så her er det bare å pøse på!

Kommentarer

Produkter i oppskriften