Oppskrift på Muffins med kesam, spinat og solsikkefrø
2

Muffins med kesam, spinat og solsikkefrø

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Herlige matmuffins som passer ypperlig til å ha med seg ut på piknik, til en buffè eller til matpakken. Lag gjerne en dobbel porsjon og frys ned noen som du kan ha på lur til neste gang du får lunsjgjester på besøk.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 desiliterhvetemel
1 desilitersammalt hvete, fin
1 desiliterrugmel
1 teskjesalt
2 teskjebakepulver
50 gramTINE Meierismør
3 desiliterKesam® Mager eller Original (1 beger)
3 stkegg
½ desiliterkaldt vann

Muffinsfyll

1 stkløk
2 spiseskjeTINE Meierismør
100 gramfersk spinat (evt frossen)

Topping

½ desilitersolsikkekjerner eller gresskarkjerner

Slik gjør du det

  1. Sett på stekeovnen på 225 °C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
  2. Begynn med fyllet

  3. Rens og hakk løken. Fres den i smør i en stekepanne til den mykner. Tilsett spinat og fres ytterligere 1 minutt. Avkjøl fyllet.
  4. Muffinsene

  5. Bland hvetemel, sammalt hvete, siktet rugmel, salt og bakepulver i en bolle eller gjerne i en food processor. Tilsett det kalde smøret og smuldre det for hånd eller la maskinen gå til at er fint smuldret.
  6. Tilsett kesam, egg og vann, og bland det raskt sammen til en deig.
  7. Fordel deigen i muffinsformer, ca ¾ fulle. Legg fyllet på toppen og strø deretter over solsikke- eller gresskarkjernene (evt en mix av disse).
  8. Stek disse gode matmuffinsene midt i ovenen først i ca 10 minutter.
  9. Senk deretter varmen til 175 °C og stek muffinsene ytterligere i ca 25 minutter. Avkjøles på rist.

Tips:

Muffinsene blir ekstra gode for magen din dersom du tilsetter 0,5 dl linfrø i muffinsrøren. Og for å få grove muffins, kan du erstatte halvparten av hvetemelet med sammalt hvete, grov eller annet grovt mel.

Kommentarer

Produkter i oppskriften