Oppskrift på Grove scones med nøtter og sjokolade
2

Grove scones med nøtter og sjokolade

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Med grovt mel er dette oppskrift på scones som gir god metthetsfølelse. Hva med å overraske med disse på neste søndagstur? Vi kan i alle fall love at de smaker utrolig godt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 desiliterhasselnøtter
100 grammørk sjokolade
4 desilitersammalt hvete, grov
4 desiliterhvetemel
1 teskjesalt
6 teskjebakepulver
4 desiliterTINE Skumma Kulturmjølk

Slik gjør du det

  1. Hakk sjokolade og nøtter grovt og ha i en bolle. Bland inn mel, salt og bakepulver, og tilsett Kulturmjølk.
  2. Rør sammen til en deig, bruk gjerne en kjøkkenmaskin hvis du har.
  3. Ha deigen ut på et melet bord og trykk den forsiktig ut til deigen er omtrent 2 cm høy. Stikk deigen ut i sirkler, ca. 5 cm i diameter. Bruk for eksempel et vannglass til utstikkingen.
  4. Stek scones på 250 °C i ca. 15 minutter til de er gylne. Avkjøles på rist.

Tips:

Du kan også blande inn rosiner eller andre typer nøtter dersom du ønsker det. 

Kommentarer

Produkter i oppskriften