Oppskrift på Grove muffins med kremost
6

Grove muffins med kremost

(14)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her er oppskriften på kjempegode, grove muffins. Smaker aller best lunkne, gjerne med en salat ved siden av, men er også flotte å ha med på tur eller ha som en god overraskelse i matboksen. Som topping bruker du bare den kremosten du liker aller best og p ynt gjerne med en halv sherrytomat. Denne oppskriften gir ca 12 muffins.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 desilitersammalt hvete, fin
3 desiliterhvetemel
2 teskjebakepulver
½ teskjesalt
1 desiliterTINE Meierismør, smeltet
2 stkegg
2 desiliterTINE Kulturmjølk eller annen syrnet melk

Muffinsfyllet

2 begerTINE Kremgo’® Urter eller en annen variant
6 stkcherrytomater

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
  2. I denne oppskriften på grove muffins, starter du med å blande sammen alle de tørre ingrediensene, gjerne i en food processor.
  3. Tilsett smeltet smør, egg og Kulturmjølk (eller annen syrnet melk). Rør deigen til den er glatt og fin.
  4. Fordel deigen i ca 12 store muffinsformer, ca ¾ fulle. Lag en liten grop i hver og fyll i kremosten.
  5. Stek de gode matmuffinsene midt i ovnen i ca 20 minutter. La dem avkjøle på rist.

Tips:

Hvis du liker oliven, må du gjerne hakke 0,5 dl svarte oliven å ha i deigen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften