Oppskrift på Fakkelkake
2

Fakkelkake

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på vakre cupcakes formet som små fakler. Oppskriften er innsendt av Camilla Lindholm, og ble valgt ut som en av finalistene i kakekonkurransen til vinter-OL i Sotsji. Lag din egen fakkelstafett og kom i OL-stemning med disse søte småkakene.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Cupcakes

100 grammykt TINE Meierismør
2 desilitersukker
3 stkegg
2 teskjebakepulver
1 teskjevaniljesukker
4 desiliterhvetemel
1 ½ desiliterTINE Kremfløte
1 ⅕ desiliterkokosmasse
2 stklime

Fakkeltopping

300 gramTINE Kremgo’® Naturell
150 grammelis
1 ¼ desiliterTINE Kremfløte
3 teskjerød konditorfarge
3 teskjegul konditorfarge

Slik gjør du det

    Cupcakes

  1. Sett stekeovnen på 175 °C. Pisk sammen smør og sukker til det blir luftig. Rør inn ett og ett egg, mens du pisker i mellom. Rør til skikkelig eggedosis mellom hver gang.
  2. Bland sammen bakepulver, vaniljesukker og hvetemel i en annen bolle. Tilsett dette i eggedosisen sammen med kremfløten. Rør så alt er blandet, men pass på at du ikke rører for lenge.
  3. Riv skallet fra to lime. Vend inn finrevet limeskall og kokos, i tillegg til saften fra én lime.
  4. Hell røren i muffinsformer. Ha gjerne formene i et muffinsbrett. Fyll formene 2/3 fulle og stek midt i ovnen i ca 15 min.
  5. Avkjøl kakene før du pynter dem med krem.
  6. Fakkeltopping

  7. Bland først sammen kremost og melis. Tilsett kremfløte og pisk til det er passe stivt.
  8. Del kremen i to, og ha i en farge i hver av delene. Pynt hver kake med både rød og gul krem.

Tips:

Bruk en ukokt spagetti (eller en trepinne) for å se om koppkakene er ferdige. Stikk den i en av kakene, og er det ikke noe deig på den når du tar dem ut, så er de ferdig.

Har du lyst til å se flere av Camilla Lindholms oppskrifter, besøk bloggen: http://bakegleder-camilla.blogspot.no/

Kommentarer

Produkter i oppskriften