Cupcakes med sitrontopping

(31)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

En frisk krem av sitron kan passe i smak både til lyse og mørke cupcakes. Revet sitronskall fungerer som dekorativ pynt. Du kan også strø kokos på og pynte med friske jordbær.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Lys muffinsdeig:

2 stkegg
1 ½ desilitersukker
1 teskjevaniljesukker
100 gramTINE Meierismør
2 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
4 desiliterhvetemel
2 teskjebakepulver
¼ teskjesalt

Sitrontopping:

25 gramromtemperert TINE Meierismør
2 spiseskjesitronsaft
1 stksitron revet skall av
5 desilitermelis

Slik gjør du det

  1. Du trenger muffinsformer. Sett stekeovnen på 200 °C for store muffins eller 225 °C for små muffins.
  2. Visp egg, sukker og vaniljesukker til lett og luftig eggedosis. Rør i smeltet smør blandet med melken og evt sitronskall. Bland mel, bakepulver og salt og rør det i eggedosisen, litt etter litt.
  3. Sett muffinsformene på stekeplate eller bruk muffinsplate og fyll i deigen, nesten fulle former. Stek midt i ovnen til de er gylne. Ca. 10 minutter. Avkjøl før du har på toppingen.
  4. Rør smøret porøst og tilsett sitronsaft og sitronskall. Rør i melis og visp til glasuren blir glatt. Tilsett litt vann hvis du vil ha tynnere glasur. Smør glasuren på kakene og pynt med sitronskall eller kokos.

Tips:

Rør inn forskjellige smaker i grunndeigen, for eksempel sjokolade, gulrot og rosiner, eller frosne bær. Det gir variasjon og smaker herlig sammen med ulike typer av topping.

Kommentarer

Produkter i oppskriften