Oppskrift på Bjørnebærmuffins
0

Bjørnebærmuffins

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her er oppskrift på noen saftige muffins med bjørnebær. Muffinsene blir ekstra friske med sitron i deigen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

125 grambjørnebær
25 gramhakkede mandler
250 gramhvetemel
1 ½ teskjebakepulver
1 teskjevaniljesukker
125 gramTINE Meierismør
125 gram+ 1 ss sukker
1 stksitron (revet skall av)
1 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
2 stkegg

Glasur:

2 ½ desilitermelis
3 spiseskjesitronsaft

Slik gjør du det

  1. Du trenger 12 - 15 muffinsformer i papir. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Rør i smeltet smør. Tilsett sukker og revet sitronskall. Rør i melk og egg vekselvis.
  3. Rør forsiktig inn bjørnebær, som er blandet med 1 ss sukker og hakkede mandler.
  4. Fordel røren i papirformer og sett dem på bakeplate. Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 20 minutter.
  5. Rør sammen glasuren. Avkjøl muffinsene på rist og smør på glasuren. Pynt med bjørnebær ved servering og gjerne noen strimler sitronskall.

Tips:

Bjørnbær blir modne litt sent på sommeren. Du kan bruke både bringebær og blåbær i stedet for bjørnebær.

Kommentarer

Produkter i oppskriften