Oppskrift på Bjørnebærmuffins

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Bjørnebærmuffins

Her er oppskrift på noen saftige muffins med bjørnebær. Muffinsene blir ekstra friske med sitron i deigen.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Bjørnbær blir modne litt sent på sommeren. Du kan bruke både bringebær og blåbær i stedet for bjørnebær.

Slik gjør du

  1. Du trenger 12 - 15 muffinsformer i papir. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Rør i smeltet smør. Tilsett sukker og revet sitronskall. Rør i melk og egg vekselvis.

  3. Rør forsiktig inn bjørnebær, som er blandet med 1 ss sukker og hakkede mandler.

  4. Fordel røren i papirformer og sett dem på bakeplate. Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 20 minutter.

  5. Rør sammen glasuren. Avkjøl muffinsene på rist og smør på glasuren. Pynt med bjørnebær ved servering og gjerne noen strimler sitronskall.