Vørterkake - Vørterbrød

(46)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Vørterkake hører for mange julen til. Den gode krydderduften som brer seg i huset når vørterkaken stekes gir julestemning. Vørterkake er morsom og populær gave å ha med bort.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

500 gramsiktet rugmel
1 teskjemalt anis
1 teskjemalt koriander
½ teskjemalt nellik
1 teskjemalt pepper
3 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 desilitermørk sirup
50 gramgjær
1 stkvørterøl (flaske 33 cl)
500 gramhvetemel
2 desiliterrosiner

Slik gjør du det

  1. Bland rugmelet med halvparten av hvetemelet. Tilsett anis, koriander, nellik og pepper. Løs gjæren opp i lunken melk tilsatt sirup. Tilsett vørterøl og rør den lunkne væsken i melblandingen.
  2. Elt deigen godt og tilsett mer hvetemel til deigen slipper bollen og er passe fast. Dekk med plast og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  3. Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en stekeplate som du har smurt eller har på bakepapir.
  4. Del deigen i to eller tre like emner. Elt inn rosiner og form til runde eller avlange brød. Sett brødene på smurt stekeovnsplate og la dem etterheve i ca. 30 minutter. Stek brødene nederst i ovnen i ca 40 minutter. Tips: Hvis du pensler vørterbrødene med vann idet de tas ut av stekeovnen blir de blanke oppå.
  5. Server vørterkake med godt smør og ost på.

Bestemortips:

Istedenfor tradisjonelle krydder, kan man bruke ublandet gløgg sammen med vørterøl som deigveske.

Kommentarer

Produkter i oppskriften