Vørterkake - Vørterbrød

    Oppskrift på Vørterkake - Vørterbrød

    Vørterkake hører for mange julen til. Den gode krydderduften som brer seg i huset når vørterkaken stekes gir julestemning. Vørterkake er morsom og populær gave å ha med bort.

    • Vanskelig?

      Enkel
    • Tid

    TIPS: Istedenfor tradisjonelle krydder, kan man bruke ublandet gløgg sammen med vørterøl som deigveske.
    porsjoner

    Du trenger

    500 g siktet rugmel
    1 ts malt anis
    1 ts malt koriander
    0.5 ts malt nellik
    1 ts malt pepper
    3 dl TineMelk Hel
    1 dl mørk sirup
    50 g gjær
    1 vørterøl (flaske 33 cl)
    500 g hvetemel
    2 dl rosiner

    Slik gjør du

    1. Bland rugmelet med halvparten av hvetemelet. Tilsett anis, koriander, nellik og pepper. Løs gjæren opp i lunken melk tilsatt sirup. Tilsett vørterøl og rør den lunkne væsken i melblandingen.

    2. Elt deigen godt og tilsett mer hvetemel til deigen slipper bollen og er passe fast. Dekk med plast og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 1 time.

    3. Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en stekeplate som du har smurt eller har på bakepapir.

    4. Del deigen i to eller tre like emner. Elt inn rosiner og form til runde eller avlange brød. Sett brødene på smurt stekeovnsplate og la dem etterheve i ca. 30 minutter. Stek brødene nederst i ovnen i ca 40 minutter.
      Tips: Hvis du pensler vørterbrødene med vann idet de tas ut av stekeovnen blir de blanke oppå.

    5. Server vørterkake med godt smør og ost på.

    Gi din vurdering: