Laster
Laster
Julebrosjyre  CD 2003 nr 50

Vørterkake - Vørterbrød

Vørterkake - Vørterbrød

Vørterkake hører for mange julen til. Den gode krydderduften som brer seg i huset når vørterkaken stekes gir julestemning. Vørterkake er morsom og populær gave å ha med bort.

 
Antall porsjoner: 2
Tidsforbruk: 1 t 50 min110 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: EnkelEnkelVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser
  • 500 g siktet rugmel
  • 1 ts malt anis
  • 1 ts malt koriander
  • ½ ts malt nellik
  • 1 ts malt pepper
  • 3 dl TineMelk Hel
  • 1 dl mørk sirup
  • 50 g gjær
  • 1  vørterøl (flaske 33 cl)
  • 500 g hvetemel
  • 2 dl rosiner

Tips

Istedenfor tradisjonelle krydder, kan man bruke ublandet gløgg sammen med vørterøl som deigveske.

Produkter i oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Bland rugmelet med halvparten av hvetemelet. Tilsett anis, koriander, nellik og pepper. Løs gjæren opp i lunken melk tilsatt sirup. Tilsett vørterøl og rør den lunkne væsken i melblandingen.
     
  • 2
    Elt deigen godt og tilsett mer hvetemel til deigen slipper bollen og er passe fast. Dekk med plast og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 1 time.
     
  • 3
    Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en stekeplate som du har smurt eller har på bakepapir.
     
  • 4
    Del deigen i to eller tre like emner. Elt inn rosiner og form til runde eller avlange brød. Sett brødene på smurt stekeovnsplate og la dem etterheve i ca. 30 minutter. Stek brødene nederst i ovnen i ca 40 minutter.
    Tips: Hvis du pensler vørterbrødene med vann idet de tas ut av stekeovnen blir de blanke oppå.
     
  • 5
    Server vørterkake med godt smør og ost på.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster