Oppskrift på Urtefylte snurrer
0

Urtefylte snurrer

(13)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Nybakte snurrer fylt med friske urter og Norvegia er et helt måltid i seg selv og passer bra å ha med seg ut på tur. Disse bollene passer også veldig godt å servere til salater og supper og er flotte å ha i matpakka!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

125 gramTINE Meierismør
5 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
50 gramgjær (á 1 pk)
2 teskjesalt
desilitermel

Fyll

50 gramTINE Meierismør (mykt)
½ desiliterfriske krydderurter (rosmarin, kjørvel, timian og/eller oregano)
½ desiliterpersille (finhakket)
100 gramNorvegia® Økologisk eller annen god Norvegia, revet

Til pensling

1 stkegg
littsalt

Slik gjør du det

  1. Smelt smøret i en kjele, tilsett melken og varm til fingervarmt, 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle og hell over væsken. Rør til gjæren løser seg opp.
  2. Tillsett salt og det meste av melet. Arbeid deigen kraftig til den kjennes smidig. Hev på lunt sted under plast i ca. 30 min.
  3. Arbeid deigen på melet bakebord og del den i 2 deler. Kjevle hver del til et rektangel, ca. 1/2 cm tykk.
  4. Sett stekeovnen på 250 °C.
  5. Bland smør, urtekrydder og persille. Smør urtesmøret over deigen og riv over Norvegia. Rull sammen og skjær hver del i ca 15 biter. Legg dem på en plate med bakepapir. Hev under plast ca. 20 min.
  6. Pensle med sammenvispet egg og strø over havsalt. Stek urtesnurrene midt i ovnen i 8 – 10 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:

Skjær gjerne biter av skinke eller salami og bland i disse gode snurrene. Det smaker også kjempegodt!

Kommentarer

Produkter i oppskriften