Oppskrift på Svenske rugkaker
0

Svenske rugkaker

(7)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Rug er et kornslag som gir en fyldig og saftig smak, og brød bakt med rug har lengre holdbarhet. Disse rugkakene er av en svært gammel svensk oppskrift og er gode å servere rykende ferske med smør, ost eller syltetøy til en kopp te. De passer også godt til en suppe eller en god salat.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

400 gramhvetemel
600 gramsiktet rugmel
5 desiliterlunkent TINE Skumma Kulturmjølk eller vann
50 gramgjær
2 spiseskjeTINE Meierismør
½ teskjesalt
2 teskjekarve
2 spiseskjesirup

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 225 - 250 °C.
  2. Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret, tilsett melken og varm til det er lunkent. Rør gjæren ut i lunken væske. Rør inn karve, sirup og salt, og tilsett melet. Arbeid deigen godt og sett den til heving i ca. 30 minutter.
  3. Ta deigen ut på melet bakebord og kna den godt. Del den i fem emner og form til boller.
  4. Kjevle eller klem bollene flate og stikk ut et hull i midten, ca. 2 cm stort. Legg rugkakene på stekeplate med bakepapir og prikk dem godt med gaffel.
  5. Etterhev kakene ca. 30 minutter og stek de midt i ovnen til de er gjennomstekte, ca. 15 minutter.
  6. Pensle kakene med varm kaffe eller vann straks de tas ut av ovnen. Avkjøles på rist.

Tips:

Det er mye godt brød du kan bake med rug. Det finnes både grovere å litt finere varianter. Dersom du synes rugbrød kan bli litt tungt og kompakt, forsøk deg på et surdeigsbrød.

Kommentarer

Produkter i oppskriften