Oppskrift på Sveitsisk bondebrød
7

Sveitsisk bondebrød

(25)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Sveitsisk bondebrød passer veldig bra ved siden av supper og salater, men er nesten uslåelig nybakt til kvelds med litt smør og brunost på. Rugmelet gjør brødet ekstra saftig og holdbart.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

5 desiliterTinemelk® Skummet fettfri melk
½ pakkegjær (25 gram)
2 teskjesalt
1 spiseskjeTINE Meierismør (smeltet)
5 desilitersiktet rugmel
10 desiliterhvetemel (ca.)

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 250 °C.
  2. Smuldre gjæren i bakebollen og slå over lunken melk. Rør ut gjæren, ha i smør, rugmel, salt og så mye hvetemel at deigen blir passe fast og slipper bollen. La den heve under plast på et lunt sted ca. 45 minutter.
  3. Ha deigen på bakebordet og del den i to biter. Form brødene til avlange eller runde brød alt etter hvilken form du ønsker. La brødene heve i ca. 50 minutter.
  4. Hvelv de ferdig hevede brødene på stekeplate dekket med bakepapir. Sett dem i ovnen hvor du senker varmen til 200 °C.
  5. Stek brødene i 25 - 30 minutter. Avkjøl på rist utildekket, da holder skorpen seg sprø.

Tips:

En morsom måte å la brødene heve er å legge dem i en kurv så de får mønster etter kurven. Pensle brødene og dryss mye mel i kurven før du har i den utbakte deigen til heving. Pass på at du har nok mel slik at ikke deigen henger fast i kurven når du skal hvelve brødene ut.

Kommentarer

Produkter i oppskriften