Rundstykker med gulrot – Kåre Kråkes kråkeboller

Rundstykker med gulrot

0
43
Enkel150 min
Disse halvgrove rundstykkene med gulrot i deigen er fylt med kremost og frø. Og de er knasende gode!

Ingredienser

Antall stykker

Fyll

  • 300 g
  • 3 ss
    sesamfrø
  • 3 ss
    valmuefrø
  • 3 ss
    solsikkekjerner
  • 3 ss
    gresskarkjerner
  • 1 stk
    egg til pensling
  • 3 ss
    valmuefrø til toppen

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smør, hell i melk og varm til lunken. Ha mel og salt i en bakebolle, smuldre i gjær og kjør sakte med en kjøkkenmaskin med eltekrok mens smør og melk helles gradvis i mens maskinen går. Elt til en smidig deig, ca. 10 minutter.

  2. 2

    Elt inn havregryn og revet gulrot. Dekk til deigen og la den heve i 1,5 time eller til dobbel i størrelse. Ha deigen ut på et melet bord og kjevle ut til et rektangel, ca. 2 cm tykk.

    Kråkeboller trinn for trinn. Kjevle ut til et rektangel.

    Tips

    Du kan erstatte gulrot med revet squash, søtpotet eller hakket spinat.

  3. 3

    Smør romtemperert kremost utover og dryss over sesamfrø, valmuefrø, solsikkefrø og gresskarkjerner. Brett den ene langsiden over mot midten og den andre over igjen slik at du får tre lag.

    Kråkeboller trinn for trinn. Smør kremost utover.
  4. 4

    Skjær i strimler på ca. 3 cm, tvist hver noen ganger før den knytes i en knute. Legg hver på et stekebrett med bakepapir og la etterheve i ca. 30 minutter.

    Kråkeboller trinn for trinn. Skjær og tvist.
  5. 5

    Forvarm ovnen til 210 °C. Pensle rundstykkene med lettpisket egg og strø over ekstra valmuefrø. Stek i ovnen i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.

Tips

Om du ønsker en enklere variant av halvgrove rundstykker, kan du droppe fyllet og rulle vanlige rundstykker av deigen.

Del denne oppskriften: