Oppskrift på pizza på en snurr eller pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom
7

Pizza på en snurr fra Bakeriet i Lom

(128)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Bakeriet i Lom står bak denne oppskriften som viser deg trinn for trinn hvordan du lager gode pizzasnurrer. Hvert år selges tusenvis av boller og brød over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du ca 10-12 pizzasnurrer. God fornøyelse!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom

700 gramhvetemel (ca)
4 ½ desilitervann
25 gramfersk gjær
1 spiseskjeolivenolje
½ teskjesalt

Fyll

2 desiliterferdig pizzasaus
100 gramkokt skinke
200 gramTINE Revet Ost Original eller annen revet ost
6 spiseskjebasilikum eller andre friske urter

Slik gjør du det

    Sett deigen

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Du kan godt bruke lunkent vann, men det er viktig at det ikke er for varmt. Hvis det blir for varmt, virker ikke gjæren. Det går fint å bruke kaldt vann, deigen blir varm nok når du elter den. Rør slik at gjæren løses opp.
  2. Tilsett olje, salt og mel, men ikke ta i alt melet på en gang. Elt inn litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig.
  3. Bruker du kjøkkenmaskin, la maskinen gå i langsom fart i ca 5 minutter og deretter litt raskere i ca 2 minutter. Det er enkelt å bruke en kjøkkenmaskin med eltebolle og eltekrok. Deigen skal ikke være klisset, men slippe bollen.
  4. Forheving

  5. Strø litt mel over deigen. Dekk til deigen med plast eller et rent kjøkkenhånkle og sett den til heving på et lunt sted i ca 40 minutter.
  6. Sett på stekeovnen på 220°C.
  7. Fyll

  8. Strø litt mel på bakebordet. Kjevle deigen til et rektangel, ca 20 x 40 cm, deigen bør være ca 1/2 cm tykk. Smør på et lag med tomatsaus.
    Trinn 1: Slik lager du pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom
  9. Legg på skinkebiter og dryss over revet ost og hakkede urter. Hold igjen litt ost til å ha på toppen.
    Trinn 2: Slik lager du pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom
  10. Rull sammen til en pølse fra langsiden.
    Trinn 3: Slik lager du pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom
  11. Skjær ca 4 cm tykke skiver.
    Trinn 4: Slik lager du pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom
  12. Snu pizzabollen slik at du ser snurren med fyllet, og trykk dem litt sammen. Strø på litt ekstra revet ost.
    Trinn 5: Slik lager du pizzasnurrer fra Bakeriet i Lom
  13. Stek brødene midt i stekeovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:

Den aller luftigste gjærbaksten får du ved å la deigen eltes lenge (gjerne minst 15 minutter) i en elte- eller kjøkkenmaskin!

Kommentarer

Produkter i oppskriften