Oppskrift på pinnebrød
2

Pinnebrød

(13)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Pinnebrød må til når barn og voksne koser seg rundt bålet. Det gjelder å være litt tålmodig, men resultatet blir saftig og godt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ½ desilitervann
25 gramgjær
8 desiliterhvetemel
1 teskjesalt

Slik gjør du det

  1. Varm melk og vann til 37 °C. Rør ut gjær i blandingen. Bland med hvetemel og salt og elt til en smidig deig, ca. 10 minutter i en kjøkkenmaskin med eltekrok.
  2. La deigen heve i minst 1 time.
  3. Del deigen i små biter. Rull tynne pølser med hendene og surr rundt en pinne. Stek over bålet. Bruk tid og roter pinnen slik at du unngår at brødet blir brent utenpå og rått i midten.

    Tips:

    Når du skal grille pinnebrød over åpen flamme, er det viktig å rotere pinnebrødet hele tiden. Finn det varmeste stedet, men unngå direkte flamme. Pinnebrødene kan også grilles på indirekte varme på en grill.

Tips:

Ønsker du en enda fyldigere og mer mettende variant, kan du elte inn biter av soltørkede tomater, salatost og hakket spinat i deigen før pinnebrødene stekes.

Kommentarer

Produkter i oppskriften