Oppskrift på ostebaguetter

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Ostebaguetter

Disse luftige baguettene er bakt med Jarlsberg, og er som skapt til å serveres sammen med løksuppe. De smaker også godt til salater og andre supper. Eller når du bare har lyst på noen ekstra gode baguetter.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Du kan gjerne drysse frø og urter, sammen med osten, etter at du har penslet baguettene. Det ser ekstra lekkert ut.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 225 °C. Du trenger en stekeplate dekket med bakepapir.

  2. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, tilsett melken og la det bli ca. 37 °C. Hell litt væske over gjæren og rør til det løser seg opp. Tilsett resten av væsken, saltet og nesten alt melet.

  3. Arbeid deigen til den er smidig. La deigen heve tildekket under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.

  4. Arbeid deigen smidig på bakebordet, del den så i 4 like deler. Rull ut hver del til lange pølser (så lange som stekeplaten er).
    Legg pølsene på platen.

  5. Vri dem slik at de blir tvinnet. La baguettene heve under plast i ca. 30 minutter.

  6. Pensle med sammenvispet egg og dryss over ost. Stek baguettene i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.