Oppskrift på Ostebagetter
2

Ostebagetter

(11)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en oppskrift på lettbakte brød, som blir saftige med kesam i deigen. Osten gir god smak til brødet. Bagettene smaker kjempegodt til salat, supper, gryter og pasta. Denne oppskriften gir fire bagetter.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

50 gramgjær
5 desiliterlunkent vann
1 ½ teskjesalt
2 spiseskjehonning
1 begerKesam® Original
14 desiliterhvetemel
100 gramNorvegia® Revet

Slik gjør du det

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle, og hell over vannet. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, honning, kesam og det meste av melet.
  2. Arbeid deigen godt sammen, gjerne i en husholdningsmaskin, til den kjennes smidig og glatt, og ikke klisser. La deigen heve på et lunt sted under plast i ca. 30 minutter.
  3. Ta deigen opp på bakebordet, og del den i fire. Rull hver bit til en bagett. Legg dem på bakepapir på en stekeplate. Klipp dype hakk i bagettene, og legg annenhver bit til venstre og høyre. Etterhev bagettene i ca. 20 minutter.
  4. Sett stekeovnen på 225 °C. Strø osten over bagettene. Stek bagettene midt i ovnen i ca. 15-20 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:

#1: Bagettene egner seg til frysing.

#2: Tilsett gjerne noen urter i deigen.

#3: Hvis du ønsker en mer smakrik ost kan du gjerne bruke revet Jarlsberg.

Kommentarer

Produkter i oppskriften