Oppskrift på Lette og luftige burgerbrød
0

Lette og luftige burgerbrød

(22)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Skikkelige burgere fortjener skikkelige burgerbrød. Oppskriften holder til ca. 12 burgerbrød.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 ½ desilitervann
1 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller annen melk
30 gramTINE Meierismør
25 gramgjær
1 teskjesalt
3 spiseskjesukker
1 stkegg
6 ½ desiliterhvetemel

Til pensling:

1 stkegg
4 spiseskjesesamfrø

Slik gjør du det

  1. Ha vann og melk i kjele, og varm opp på middels varme. Smelt smør i blandingen.
  2. Pass på at blandingen er fingervarm. Rør ut gjær i litt av blandingen, og tilsett resten av blandingen, salt, sukker og egg. Rør godt sammen.
  3. Tilsett mel, og elt til en blank og smidig deig. La deigen heve til dobbel størrelse. Dette tar ca. 45 minutter.
  4. Dryss litt mel på bakebordet, og hvelv deigen over. Del i 12 deler, og rull hver del til en bolle. Legg bollene på to stekeplater med bakepapir og press bollene lett flate.
  5. Sett en stor ildfast form i bunnen av stekeovnen, og hell kokende vann i formen. Sett stekeplatene med burgerbrødene inn i ovnen, uten å sette på ovnen. Lukk stekeovnsdøren. La dem heve i ca. 1 time.
  6. Ta alt ut av ovnen. Forvarm ovnen til 200 grader. Pisk egget, og bruk det til å pensle hvert brød med. Strø over sesamfrø. Stek brødene på 200 grader i 8-10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.

Tips:

#1: Burgerbrødene kan fryses.

#2: Ønsker du litt ekstra smak på burgerbrødene, kan du tilsette 1-2 ts tørket krydder, som timian, rosmarin eller oregano i deigen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften