Oppskrift på kaldhevede rundstykker

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Kaldhevede rundstykker

Rundstykker som hever over natten er genialt. Da får du raskt helt fersk brødbakst til frokost. Langtidshevet eller kjøleskapshevet rundstykke smaker fantastisk godt!

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Ønsker du finere rundstykker, kan du bytte ut sammalt spelt med hvetemel. Da vil de også heve mer og bli luftigere.

Slik gjør du

  1. Rør ut gjær i vann, melk og olje. Tilsett hvetemel, sammalt hvete, sukker og salt og elt sammen.

  2. Form rundstykker og legg dem i en ildfast form dekket med bakepapir. Dekk med plast og la dem heve i kjøleskapet over natten.

  3. Sett ovnen på 220 °C og la rundstykkene stå på benken i 10 minutter. Pensle med lettpisket egg og dryss over valmuefrø, sesamfrø og solsikkekjerner. Stek i 12-14 minutter eller til gjennomstekt.

    Server varme rundstykker med ekte smør. Ost, skinke eller røkelaks er også godt på.