Oppskrift på horn fra Bakeriet i Lom

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Horn fra Bakeriet i Lom

Bakeriet i Lom står bak denne oppskriften som viser deg trinn for trinn hvordan du lager gode horn. Det er lettere å lage horn enn du skulle tro, og de smaker helt fantastisk. For å få til et godt resultat bør du elte deigen lenge og bruke gode råvarer, som vårt eget TINE Meierismør. Av denne oppskriften får du 16 horn.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Du får et enda bedre resultat dersom du setter klart alle ingrediensene til deigen på kjøkkenbenken en stund før bakingen, slik at de får omtrent samme temperatur. Deigen kan skille seg og heve dårlig hvis du bruker for kald væske i en deig eller røre som er varm.

Slik gjør du

  1. Smelt smøret i en kjele og i hell melken. La blandingen bli fingervarm, ca 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av deigvæsken og rør slik at gjæren løses opp. Husk at det er bedre at deigen er for kald enn for varm. Gjæren tåler ikke for sterk varme, da vil den dø.

  2. Elt inn sukker, salt og mesteparten av melet enten for hånd eller i kjøkkenmaskin. Ikke ta i alt melet på en gang, elt inn litt etter litt, til du får en deig som er glatt og smidig, men ikke klistrer seg til bakebollen.

Forheving

  1. Dekk til deigen med plast eller et rent kjøkkenhånkle og sett den til heving på et lunt sted i ca 40 minutter.

Utbaking og etterheving

  1. Strø litt mel utover bakebordet og ta deigen ut av bakebollen. Del deigen i 2, og kjevle hver av delene til flate kaker. Tenk deg at du kjevler en stor pizza. Deigen, som nå er flat og rund som en pizza, deles i 6-8 "pizzastykker".

    Trinn 1: Slik lager du horn fra Bakeriet i Lom
  2. Ta et og et "pizzastykke" som du ruller fra den brede enden og inn mot spissen. Når du legger hornene på en bakeplate med bakepapir, bøyer du dem litt, slik at de får en liten sving på seg. Det er ikke så farlig om de ikke ser helt perfekte ut. Dekk dem med plastfolie eller et rent kjøkkenhåndkle og sett dem til heving på et lunt sted. Hornene skal bli dobbelt så store.

    Trinn 2: Slik lager du horn fra Bakeriet i Lom
  3. Når hornene er ferdig hevet, pisker du sammen et egg og pensler hornene forsiktig.

    Trinn 3: Slik lager du horn fra Bakeriet i Lom
  4. Strø på et fint lite dryss med valmuefrø. Hvis du ikke liker det, lar du det være. Stek hornene midt i ovnen på 180 °C i 20 minutter. De ferdig stekte hornene avkjøler du på rist.

    Trinn 4: Slik lager du horn fra Bakeriet i Lom