Oppskrift på Herlig påskebrød
0

Herlig påskebrød

(6)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Det er påske og du har endelig fått litt mer tid mellom hendene. Da passer det fint å kunne lage noe ekstra godt til den hyggelige påskefrokosten. I denne oppskriften lager vi to runde, saftige og gode påskebrød formet som fuglereir og dermed får en søt "påskelook" ved å bake inn hele egg i midten.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Saftige påskebrød

50 gramgjær
6 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 teskjesalt
2 teskjesukker
10 desiliterhvetemel (ca)
3 desilitersammalt hvete, grov

I midten av brødet (kan droppes):

2 stkegg, rå

Pensling

1 stkegg, sammenpisket
2 spiseskjevalmuefrø (ca)

Slik gjør du det

  1. Varm melken til 37°C (fingervarmt). Smuldre gjæren i den fingervarme melken og rør til all gjæren er løst opp.
  2. Tilsett sukker, salt, grovt mel og elt inn nok og litt og litt av hvetemelet til du får en smidig deig som slipper bakebollen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin til denne jobben. Sett deigen til heving under plast på et lunt sted i ca 45 minutter.
  3. Ta deigen opp på bakebordet og kna den godt. Trill ut til to lengder (en porsjon gir to brød) og lag en rund knute til hvert av brødene. Legg et ukokt egg i midten av hver knute. Plasser brødene på en stekeplate dekket med bakepapir. La brødet heve i ca 20 minutter.
  4. Mens brødene hever, setter du på stekeovnen på 250°C.
  5. Før steking, pensler du brødene med sammenpisket egg og strø over valmuefrø. Sett brødet på nederste rille i ovnen og senk temperaturen til 200°C. Stek brødet i ca 20 minutter til det har gyllen skorpe og du hører en hul lyd ved å banke på det.
  6. Påskebrødene lar du avkjøle på rist etter steking. God påske!

Tips:

Hvis du ønsker litt grovere påskebrød, kan du erstatte litt mer av hvetemel-mengden med sammalt hvete grov.

Kommentarer

Produkter i oppskriften