Oppskrift på Hamburgerbrød med Cottage Cheese
0

Hamburgerbrød med Cottage Cheese

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Hamburgerbrød/rundstykker med Cottage Cheese er lette å lage, saftige og holder seg ferske i flere dager.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

30 gramTINE Meierismør
4 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
30 gramfersk gjær
150 gramTINE Cottage Cheese Original
200 grambyggmel
300 gramhvetemel
½ teskjesalt

Pensling

1 spiseskjeTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 stkeggeplomme
1 teskjesesamfrø
1 spiseskjegresskarkjerner

Slik gjør du det

  1. Smelt smør, tilsett melk og varm opp til ca. 37 °C, rør ut gjæren med litt av den lunkne væsken.
  2. Tilsett Cottage Cheese, mel og salt og elt god sammen. La deigen heve på et lunt sted, til dobbel størrelse.
  3. Trill ut til deigen til boller, trykk de litt flate og sett dem på bakepapirkledd stekebrett. Etterhev i ca. 20 min på et lunt sted.
  4. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
  5. Pisk eggeplommen med melk og pensle hamburgerbrødene. Dryss over frø og stek hamburgerbrødene på midterste rille, 10-12 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.

Tips:

Byggmel kan erstattes med havregryn dersom du ønsker grovere hamburgerbrød. Varier gjerne med andre type frø på toppen som solsikkefrø eller valmuefrø. 

Kommentarer

Produkter i oppskriften