Oppskrift på Grovt julebrød med nøtter og tørket frukt
0

Grovt julebrød med nøtter og tørket frukt

(23)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Med en god porsjon Kefir blir dette grove julebrødet utrolig saftig og godt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 desiliterhasselnøtter
1 desilitervalnøtter
1 desilitertørket aprikos
4 desiliterhavregryn
6 desilitersammalt hvete, fin
4 desiliterspeltmel grov
1 desiliterlinfrø
1 desilitertranebær
4 teskjebakepulver
1 ½ teskjesalt
8 desiliterTINE Kefir Økologisk
1 desiliterflytende honning
1 teskjeTINE Meierismør til smøring av brødform
1 desilitergresskarkjerner

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C. Grovhakk hasselnøtter, valnøtter og tørket aprikos.
  2. Rør sammen nøtter, aprikos, havregryn, sammalt hvete, speltmel, linfrø, tranebær, bakepulver, salt, Kefir og flytende honning til en seig deig.

    Tips:

    Du kan tilføre mer sødme og syrlighet ved å røre inn noen spiseskjeer tyttebær eller tyttebærsyltetøy i røren.

  3. Smør 2 brødformer på 1,5 liter og fordel deigen i formene. Strø gresskarkjerner over toppen av begge brødene.
  4. Stek i ovnen i ca. 1 time. Hvis brødene blir mørke på topp før de er ferdige, kan du legge på litt bakepapir eller aluminiumsfolie. Avkjøl litt, ta brødet ut av formen og avkjøl videre på rist.

Tips:

Dette brødet har perfekt sødme som tilbehør til ostefatet. Det smaker også helt fantastisk med smør og en skive brunost!

Kommentarer

Produkter i oppskriften