Oppskrift på Grove tortillalefser
2

Grove tortillalefser

(13)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lag gjerne tortillalefsene selv. Disse grove variantene er godt egnet til fredagstacoen, wraps eller tilbehør til middagsretter. Grove tortillalefser er også et supert alternativ til brød i matpakken!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 desiliterhvetemel
1 desiliterfint fullkorn byggmel
1 desilitersammalt hvete, grov
1 ½ desilitervann
½ teskjesalt

Slik gjør du det

  1. Kna mel og salt med mesteparten av vannet. Elt deigen godt til du får en fast og smidig deig. Juster eventuelt med mer vann eller mel.
  2. Del deigen i emner, rull til en kule og kjevle ut til en tynn lefse på et godt melet bord.
  3. Stek raskt på begge sider på høy varme i en stor stekepanne eller på en takke. Legg til avkjøling under et fuktet kjøkkenhåndkle slik at de holder seg myke.

    Tips:

    Har du en elektrisk takke, er det perfekt å steke tortillas på den.

Tips:

Tortillalefsene kan fylles med mye forskjellig, for eksempel ost og skinke, grillet kylling med rømmedressing, grillede grønnsaker og matyoghurt eller kremet tunfisksalat.

Kommentarer