Oppskrift på Grove matpakkerundstykker
5

Grove matpakkerundstykker

(22)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Grove matpakkerundstykker med frø er gode og saftige. Hjemmelagde rundstykker er alltid en positiv overraskelse i matpakka.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 desilitervann
2 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
7 desiliterhvetemel
5 desilitersammalt hvete, grov
5 desiliterbyggmel, finmalt
1 teskjesalt
2 teskjehonning
3 spiseskjeTINE Meierismør, smeltet
25 gramgjær, fersk
1 stkegg
4 spiseskjesolsikkekjerner
4 spiseskjesesamfrø
4 spiseskjevalmuefrø

Slik gjør du det

  1. Ha vann, mel, salt, honning og smeltet smør i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt deigen godt i en kjøkkenmaskin, ca. 10 minutter.

    Tips:

    For å få luftige rundstykker er elteprosessen viktig. Under elting blir glutentrådene lange og elastiske. Du kan sjekke om deigen er ferdigeltet ved å strekke en bit mellom fingrene til så tynt at du nesten kan se gjennom den uten at den ryker.

  2. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på et lunt sted i ca. 1 time eller til dobbel i størrelse.
  3. Del deigen i emner og trill rundstykker. Legg over på en stekeplate med bakepapir. Dekk med klede, og la rundstykkene etterheve et lunt sted i ca. 30 minutter.
  4. Pensle rundstykkene forsiktig med sammenvispet egg og dryss på en blanding av solsikke-, valmue- og sesamfrø.
  5. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 10 minutter på 220 °C. Avkjøl på rist. Smør rundstykkene med pålegg som for eksempel Snøfrisk, spekeskinke, ruccola, salat og tomat.

Tips:

Pakk gjerne syltetøy, kremost eller annet klissete pålegg i små egne bokser som får plass i matboksen. Da kan rundstykkene smøres på stedet.

Kommentarer

Produkter i oppskriften