Oppskrift på Godt rugbrød
1

Godt rugbrød

(21)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lite slår duften av nybakt brød. Mørkt rugbrød holder seg godt lenge og inneholder flere forskjellige kornsorter. Et nydelig brød til frokost og matpakken. Denne oppskriften holder til 2 - 3 brød.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1.3 litersammalt hvete, fin
200 gramsammalt rug, fin
200 gramhelkorn hvete
75 gramgjær
9 desiliterhvetekli
1 desiliterlinfrø
1 desilitersolsikkekjerner
2 teskjesalt
8 desiliterlunkent vann
1 literTINE Skumma Kulturmjølk
2 spiseskjeolje

Slik gjør du det

  1. Du trenger 2 - 3 brødformer à 2 liter. Sett stekeovnen på 220 °C.
  2. Bland alle ingrediensene. Det skal bli en ganske løs deig. La deigen forheve dekket med plast eller lokk i 1 time.
  3. Slå luften ut av deigen og la den heve opp en gang til ca. 30 minutter.
  4. Slå så deigen ned en gang til og fordel i formene. Deigen er ganske løs så den skal ikke eltes med hendene. Stek brødene, ca. 1 time. Avkjøl på rist.

Kommentarer

Produkter i oppskriften