Godt rugbrød

Godt rugbrød

1
73
Enkel15 min
Lite slår duften av nybakt brød. Mørkt rugbrød holder seg godt lenge og inneholder flere forskjellige kornsorter. Et nydelig brød til frokost og matpakken. Denne oppskriften holder til 2 - 3 brød.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1.3 l
    sammalt hvete, fin
  • 200 g
    sammalt rug, fin
  • 200 g
    helkorn hvete
  • 75 g
    gjær
  • 9 dl
    hvetekli
  • 1 dl
    linfrø
  • 1 dl
    solsikkekjerner
  • 2 ts
    salt
  • 8 dl
    lunkent vann
  • 1 l
  • 2 ss
    olje

Slik gjør du det

  1. 1

    Du trenger 2 - 3 brødformer à 2 liter. Sett stekeovnen på 220 °C.

  2. 2

    Bland alle ingrediensene. Det skal bli en ganske løs deig. La deigen forheve dekket med plast eller lokk i 1 time.

  3. 3

    Slå luften ut av deigen og la den heve opp en gang til ca. 30 minutter.

  4. 4

    Slå så deigen ned en gang til og fordel i formene. Deigen er ganske løs så den skal ikke eltes med hendene. Stek brødene, ca. 1 time. Avkjøl på rist.

Del denne oppskriften: