Oppskrift på Glutenfritt bondebrød
2

Glutenfritt bondebrød

(17)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette blir et stort, saftig og godt matbrød. Og det er glutenfritt! Du kan også bake ut deigen til to mindre brød. Da må du korte ned steketiden til 20 - 25 minutter.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

50 gramgjær
5 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett (evt. vann)
1 desiliterglutenfrie havregryn (evt. boghveteflak)
1 spiseskjefiberhusk
1 spiseskjefennikel (evt. koriander)
1 teskjesalt
1 desiliterKesam® Original
1 desiliterrosiner
1 ⅒ literglutenfritt mel (ca. 660 - 720 gram)

Pensling og pynt:

1 stkegg
Littsolsikkekjerner

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Du trenger en godt smurt bakeform, ca. 1 1/2 liter.
  2. Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett melken og la den bli fingervarm (37 °C). Hell deigvæsken over gjæren og rør den ut. Tilsett havregryn (evt. boghveteflak) og fiberhusk. Rør om og la blandingen svelle i 10 minutter.
  3. Tilsett fennikel, salt og kesam og halvparten av melblandingen. Arbeid deigen godt i en maskin. Tilsett resten av melet i omganger, men gjem litt til utbaking og fortsett å elte deigen til den blir glatt og smidig.
  4. Fordel deigen i bakeformen. La deigen heve tildekket med et rent håndkle, ca. 30 minutter.
  5. Stek brødet på nederste rille i ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:

Skjær brødet opp i skiver og frys ned. Da er det lett å ta opp de skivene du skal ha og brødet holder seg bedre.

Kommentarer

Produkter i oppskriften