Frøsnipper
3

Frøsnipper

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Disse snippene med mye smør er fantastisk gode å servere til gryterett, salat eller suppe, men de kan også serveres med for eksempel ost eller syltetøy.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

50 gramgjær
5 desiliterkald Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 stkegg (til pensling)
2 teskjesalt
16 desiliterhvetemel (ca.)
200 gramTINE Meierismør (kjøleskapskaldt)
1 stkegg (til pensling)

Frøblanding:

Littlinfrø
Littgresskarkjerner
Littsolsikkekjerner

Slik gjør du det

  1. Forhåndsvarm ovnen til 225 °C. Av denne oppskriften får du ca. 22 snipper.
  2. Løs opp gjæren i litt av melken. Tilsett resten av melken, egget, salt og hvetemel og bland til det er blitt en smidig deig.
  3. Ha deigen på bakebordet og kjevle deigen ca. 1/2 cm tykk, 30 cm x 1 m stor. Legg rikelig med smør på 1/3 av deigen (skjær gjerne med ostehøvel).
  4. Brett opp den smurte delen av deigen slik at du har 1/3 igjen. Pensle denne delen med sammenpisket egg og brett den over smørdelen. Snu hele deigen og kjevle eventuelt litt på lengden.
  5. Skjær deigen i ca. 22 snipper. Pensle med sammenpisket egg og vend dem i frøblandingen. Legg dem på bakepapir på stekeplate og hev snittene til dobbel størrelse under plast.
  6. Stek dem midt i ovnen til de er gylne, ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

Kommentarer

Produkter i oppskriften