Frøsnipper

Frøsnipper

3
9
Enkel60 min
Disse snippene med mye smør er fantastisk gode å servere til gryterett, salat eller suppe, men de kan også serveres med for eksempel ost eller syltetøy.

Ingredienser

Antall porsjoner

Frøblanding:

  • ½ dl
    linfrø
  • ½ dl
    gresskarkjerner
  • ½ dl
    solsikkekjerner

Slik gjør du det

  1. 1

    Forhåndsvarm ovnen til 225 °C. Av denne oppskriften får du ca. 22 snipper.

  2. 2

    Løs opp gjæren i litt av melken. Tilsett resten av melken, egget, salt og hvetemel og bland til det er blitt en smidig deig.

  3. 3

    Ha deigen på bakebordet og kjevle deigen ca. 1/2 cm tykk, 30 cm x 1 m stor. Legg rikelig med smør på 1/3 av deigen (skjær gjerne med ostehøvel).

  4. 4

    Brett opp den smurte delen av deigen slik at du har 1/3 igjen. Pensle denne delen med sammenpisket egg og brett den over smørdelen. Snu hele deigen og kjevle eventuelt litt på lengden.

  5. 5

    Skjær deigen i ca. 22 snipper. Pensle med sammenpisket egg og vend dem i frøblandingen. Legg dem på bakepapir på stekeplate og hev snittene til dobbel størrelse under plast.

  6. 6

    Stek dem midt i ovnen til de er gylne, ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

Del denne oppskriften: