Brytebrød med Cottage Cheese

Brytebrød med Cottage Cheese

28
205
Enkel120 min
Disse sunnere og grove rundstykkene blir ekstra saftige når de stekes sammen tett i tett. Cottage cheese gir det lille ekstra. Topp de med smaksrik Østavind® og nyt!

Ingredienser

Antall porsjoner

Til pensling og dryss

  • 1 stk
    sammenvispet egg
  • 2 ss
    valmuefrø

Slik gjør du det

  1. 1

    Varm melken til 37 °C og smuldre i gjæren. Tilsett cottage cheese og rør inn mel og salt til alt er samlet til en deig. Tilsett deretter romtemperert smør og elt til deigen er passe fast. Sett deigen til heving tildekket på et lunt sted i ca. 30 minutter.

    Tips

    I røren kan du også vende inn 1 dl hakkede aprikoser og 1 dl hasselnøtter for ekstra smak.

  2. 2

    Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften på brytebrød trenger du liten langpanne eller en rund form.

  3. 3

    Ha deigen på bordet og elt den litt. Del deigen i 12 emner og trill boller/små brød. Sett bollene i langpannen (eller den runde formen) dekket med bakepapir. Dekk til og etterhev på et lunt sted i 20-30 minutter.

  4. 4

    Pensle med egg og dryss på valmuefrø. Stek brødene midt i ovnen i 30 - 40 minutter. Avkjøl på rist.

    Tips

    Topp ferske rundstykker med deilig Østavind®, timian og plommesyltetøy!

Tips

Som dryss på brytebrød kan du gjerne variere mellom ulike frø. For eksempel solsikkekjerner, valmuefrø som her, eller krydderurter.

Del denne oppskriften: